ОЕКО-ТЕХ СТАНДАРТ 100 е световна унифицирана система за изследване и сертифициране на текстилни суровини, продукти, полупродукти и производни във всички нива на производство и преработка. Създаден е през 1992г. от германския институт Хоенщайн и австрийския институт за изследване в областта на текстила. 


Целта на системата е да гарантира, че предлаганите от производителя продукти не съдържат вредни за човешкото здраве вещества като алергени, формалдехиди, пестициди, хлорофеноли, неодобрени азобагрила или тежки метали. Той се присъжда само на продукти, които са преминали успешно изследванията и са показали, че не съдържат концентрация на вредни субстанции, опасни за здравето на човека.

Бранд, сертифициран по Oeko Tex 100, заслужава доверието на потребителите, които искат гаранции, че купуват безвредни за здравето продукти.

Критериите за тестване на ОЕКО-ТЕХ 100 се подновяват всяка година, така че те винаги са в крак с новите законодателства.


Освен, че се тества материала, ОЕКО-ТЕХ 100 провежда одити на производителите, като гарантира, че стандартите за безопасност на околната среда са спазени, както и здравето и безопасността на служителите са гарантирани. Марката, сертифицирането по ОЕКО-ТЕХ 100, заслужава доверието на потребителите, които искат гаранции, че купуват безвредни за здравето продукти.


Не бъркайте ОЕКО-ТЕХ 100  с БИО продукти! БИО продуктите се тестват за химикали, използвани за отглеждане на суровините, от които се произвеждат тъканите/преждите, а ОЕКО-ТЕХ 100 тества за вредни вещества, използвани при производството на преждите.





Преждите в Хобиярн са със сертификат за качество по OEKO-TEX 100 Standard


ВИЖ ВСИЧКИ ПРЕЖДИ